‘Twee kolommen’ die je helpen bij een reorganisatie ontslag

Er zijn bedrijven die tijdens een reorganisatie hun medewerkers ondersteunen door middel van een sociaal plan. Er is dan tijd en geld vrijgemaakt om medewerkers te begeleiden naar ander werk. Dit geeft mensen de tijd en ruimte om aan hun ontslag te wennen, afscheid te nemen van de organisatie, hun sollicitatievaardigheden te verbeteren en zich te bezinnen op hun nieuwe toekomst.

Maar wat gebeurt er met medewerkers waarvoor geen sociaal plan is? Zij hebben vaak weinig tijd om aan de nieuwe situatie te wennen, om hun sollicitatievaardigheden te verbeteren en om een plan voor de toekomst te maken.

In vroeger tijden was er na de aanmelding voor een uitkering redelijk wat begeleiding. Door alle bezuinigingen wordt dit alleen maar minder en minder. De vraag is dan ‘Waar halen medewerkers zonder een sociaalplan hun ondersteuning vandaan?’

Voor deze mensen zijn er op internet vele manieren te vinden om hun sollicitatievaardigheden te verbeteren, hoe schrijf je een sollicitatiebrief, hoe maak je een cv, etc. Maar als je verder geen begeleiding hebt, hoe ga je dan om met de verliesverwerking, het werkelijk afscheid nemen van je oude werk, hoe ga je om met teleurstellingen en ook hoe maak je een plan voor de toekomst?

In het boek ‘Ontslag! Welke Keuze Maak Jij? worden drie hulpbronnen aangehaald:

  • werk gerelateerde mensen zoals (oud) collega’s,
  • privé relaties, zoals familie, vrienden of
  • externe hulpbronnen zoals een loopbaancoach.

Maak een lijst met twee kolommen. In de eerste kolom vermeld je alles waar je hulp bij nodig hebt. Denk daarbij aan het nakijken van een cv of een sollicitatiebrief, iemand waarmee je samen een overzicht kunt maken van je kwaliteiten, gesprekken mee kunt oefenen, die je dat zetje kan geven om toch op een functie te gaan solliciteren, groter durft te denken dan jij, iemand met wie jij je netwerk kan uitbreiden of iemand die je kan helpen om werkelijk ook afscheid te nemen van je oude werk en niet te blijven hangen in emoties. In de tweede kolom zet je de mensen die je om hulp kunt vragen. Je kunt de oefening ook doen door eerst alle mensen te bedenken die je kent en die je om hulp zou kunnen vragen. Schrijf dan in de tweede kolom waarmee zij jou mogelijk kunnen helpen.

Om ergernissen of teleurstellingen te voorkomen; vraag aan de mensen die je op je lijst hebt staan of zij jou kunnen helpen en of zij daar ook de tijd voor vrij kunnen maken.

Op deze manier creëer je een eigen groep met mensen die je door deze onzekere en soms ook verwarrende periode heen kunnen halen.

Als je wilt reageren op dit blog, dan nodig ik je van harte uit.

Marlies van Venrooij

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Ontslag. Bookmark de permalink.