Blog

Loopbaanplanning? Ik heb wel wat beters te doen!

Marlies van Venrooij : juli 14, 2012 9:15 pm : Ontslag

Plannen is voor vele van ons een tweede natuur. Misschien wil je wel meer leven met een ‘pluk de dag’ gevoel. En lukt dit ook wel tijdens een vakantie, maar oh wee als we weer in onze rat race stappen dan gaan we direct weer plannen.

We maken korte termijnplanningen, zoals ‘wat eten we vanavond’. Of langere termijnplanning, zoals een lange vakantie of een gezinsplanning. Allemaal zaken die vanzelfsprekend zijn om over na te denken en die planningswaardig zijn. Als ik dit nu zo bekijk dan plannen wij voornamelijk ons privéleven…

Als wij zoveel plannen voor ons privéleven, moeten wij dit dan ook niet doen voor ons werkende leven?

Door te plannen krijg je meer controle over je situatie en over je toekomst. Door te plannen kan je beter anticiperen op toekomstige veranderingen in bijvoorbeeld een werksituatie. Wat ga je bijvoorbeeld doen als je door een reorganisatie je baan verliest of als je werkgever wordt getroffen door een faillissement. Maar ook: stel dat je werk minder interessant doordat je taken veranderen…

Ik kan mij voorstellen dat je er nu niet op zit te wachten om te gaan na denken over een loopbaanplan. Je hebt het druk, het is te ingewikkeld, je zit eigenlijk wel op je plek of je hebt er gewoon geen behoefte aan. Dat is allemaal prima. Zorg wel voor drie dingen;

  1. Breng jaarlijks je cv op orde. Dit doe je door nieuwe taken of werkervaring  aan te vullen op je cv.
  2. Schrijf in het kort op wat je het afgelopen jaar hebt geleerd en waar je enthousiast van werd.
  3. Schrijf drie dingen op waar je het afgelopen jaar trots op bent geweest. Beschrijf deze situatie, welke acties heb je ondernomen en wat was het resultaat. Bedenk ook welke kwaliteiten je hierbij hebt ingezet.

Doe dit jaarlijks, zodat, als je voor een onverwachte situatie komt te staan, je hierop terug kan vallen. Je hebt dan alle ingrediënten klaar liggen voor de basis van een loopbaanplan en om effectief te gaan solliciteren.

Veel plan plezier!

Marlies van Venrooij

Ben jij een planner die naast de privéplanning ook interesse heeft in loopbaanplanning, neem dan contact op met 06-24614246

Mocht je iemand kennen die dit misschien ook interessant vindt, stuur dit dan door

 

Er is geen reactiemogelijkheid

EK = als solliciteren

Marlies van Venrooij : juni 18, 2012 11:47 am : Blog, Ontslag, Solliciteren, Tips&Tricks

De uitschakeling van Nederland in dit EK is een teleurstelling voor velen en niet in de laatste plaats voor ‘onze jongens’. Ze hebben er hard voor gewerkt, ze zijn door alle kwalificatierondes heen gekomen, ze hadden de juiste papieren om die cup te scoren. Velen hadden er vertrouwen in.
Twee jaar geleden waren ze ook al zeer dicht bij de cup gekomen. Deze keer hadden ze het gevoel ‘nu gaat het ECHT lukken’.

En toch… komen ze niet als beste uit de bus.

Zo kan het ook gaan tijdens het solliciteren. Je hebt de juiste papieren. Je hebt een goede brief geschreven met een goed CV. Je was uitgenodigd voor een eerste gesprek en dat liep goed. Je hebt een uitnodiging voor een tweede gesprek. Je was al eerder zo ver in een sollicitatieprocedure gekomen en dit keer had je het gevoel ‘nu gaat het ECHT lukken’.

En toch… kom je niet als beste uit de bus.

Tijdens een EK zijn alle ogen op het Nederlands elftal gericht. Een overwinning van Nederland is van groot sociaal en economisch belang. Een overwinning zal bijdragen aan het levensgeluk van vele Nederlanders. Een overwinning zal bijdragen aan een verhoogde omzet in detailhandel en horeca.

Tijdens het solliciteren zullen de ogen van mensen in je directe omgeving op je gericht zijn. Als je wordt aangenomen (wint) dan zal dit voor jou ook van sociaal en economisch belang zijn. Als je wordt aangenomen dan zal dit bijdragen aan jouw levensgeluk. Als je wordt aangenomen krijg je misschien een hoger salaris, waardoor je meer bestedingsruimte krijgt.

Zijn er eigenlijk wel verschillen tussen solliciteren en het meedoen aan een EK? Zeker wel. Naast dat solliciteren niet plaats vindt op een grasmat, je vaak binnen de landsgrenzen blijft en je fysiek iets minder in vorm hoeft te zijn, is het grote verschil dat de mannen in het Nederlands elftal jaar in jaar uit, dag in dag uit bezig zijn om hun vaardigheden te verbeteren, terwijl jij misschien één keer in de 5 of 20 jaar weer eens vrijwillig of verplicht gaat solliciteren.

Solliciteren is ook een vaardigheid waar je door oefening beter in kan worden. Zorg voor de juiste mensen om je heen die jou daarbij kunnen helpen. Weet oefening baart kunst, echter het is helaas nog geen garantie dat je met de cup naar huis gaat.

Prettige wedstrijd!

Marlies van Venrooij
www.ontslagwelkekeuzemaakjij.nl

 

 

 

 

 

 

Er is geen reactiemogelijkheid

Schuif je loopbaan niet op de lange (loop)baan

Marlies van Venrooij : juni 8, 2012 12:30 pm : Ontslag

Wat is een loopbaan en waarom plan je die? Een loopbaan is volgende Wikipedia een aantal maatschappelijke posities die iemand achtereenvolgens inneemt (en een ontwikkeling daarbinnen). Vroeger had het betrekking op een stap omhoog. Dat is nu anders. Een loopbaan is nu meer een pad wat je uitstippelt voor je werkende leven. De keuze voor je loopbaan wordt o.a. bepaald door geld, status, werk/privé balans, persoonlijke ontwikkeling of door een gedwongen ontslag. Het kan gaan om bijvoorbeeld tijdelijk minder uren te werken, een promotie te maken of om een sabbatical te nemen. De keuze om als zelfstandige aan de slag te gaan of om niet door te werken tot je pensioen.

Een loopbaan is dus een bewuste keuzes voor hoe je je werkende leven inricht. Naar mijn idee zijn er nog (te) veel mensen die daar te weinig mee bezig zijn. Hoeveel mensen ken jij in je omgeving die klagend naar hun werk gaan en niet weten hoe zij daar verandering in moeten aanbrengen? Dit kan je vóórkomen door bewust na te denken over hetgene dat je wilt en hier ook in uitvoering te brengen. Je zult merken dat je meer lol in je werk blijft houden, omdat jij er iedere keer weer voor kiest om in deze baan te blijven bij deze werkgever. Ben je echter niet meer tevreden, neem dan op tijd actie om wat anders te gaan doen. Zo houd jij controle op jouw leven en de invulling daarvan. Dit zorgt voor een betere werk/privé balans en voor meer levensgeluk.  Je kan hierdoor ook beter anticiperen op een onverwacht gedwongen ontslag.

Plan dit in 4 stappen:

  1. Plan jaarlijks een evaluatiemoment met je leidinggevende of een (loopbaan) coach
  2. Stel jezelf zowel korte termijn als lange termijn doelen en maak een actieplan
  3. Zorg dat iemand je scherp houd om dit actieplan ook daadwerkelijk uit te voeren
  4. Schuif je plannen niet op de lange (loop)baan

Wat motiveert jou om loopbaankeuzes? Ik lees graag jouw reactie hierop.

Marlies van Venrooij
Ps: je mag dit doorsturen naar mensen die ook interesse hebben in dit onderwerp.

 

 

 

 

Er is geen reactiemogelijkheid

‘Survival of the fittest’

Marlies van Venrooij : juni 5, 2012 2:07 pm : Ontslag

10 Jaar geleden kreeg 1 op de 10 mensen te maken met een gedwongen ontslag. Tegenwoordig kent iedereen wel iemand die te maken heeft met een gedwongen ontslag. Iedere dag wordt er in de media bericht gedaan van reorganisaties, inkrimpingen, overnames en faillissementen waarbij werknemers hun baan op de tocht komt te staan of gaan verliezen.

Waar heeft deze verandering nu mee te maken? Is het de crisis, is de rek uit de economie of gaan wij over naar een nieuwe of andere manier van werk-geven en werk-nemen? Naar mijn idee is het laatste het geval. Wat bedoel ik hiermee? Door een snellere verandering van de consumentenvraag en door toestroom van nieuwe concurrenten zullen markten sneller veranderen. Dit vraagt flexibiliteit van een onderneming en hierdoor ook flexibiliteit in de hoeveelheid en de aard van het in te zetten personeel, de werknemer. Een baan is niet meer voor het leven en dit vraagt flexibiliteit op de arbeidsmarkt. Afhankelijk voor de veranderingen in een betreffende markt zal een werkgever voor een kortere periode werk kunnen geven en zal een werknemer voor een kortere periode dit werk kunnen nemen.

Wat vraagt dit van jou als werknemer? Dit vraagt een proactieve en flexibele loopbaanplanning en loopbaanhouding. Jij wilt, als werknemer voorbereidt zijn op de veranderingen die er plaats vinden op de markt. Het is dus belangrijk om te weten hoe de markt, waar jij in werkt, zich gaat ontwikkelen. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de organisatie waarin jij werkt en voor de functie die je vervult. En hoe kan je op deze veranderingen anticiperen, bijvoorbeeld door andere werkervaring op te doen of je verder te scholen. Het lijkt op de evolutie theorie van Darwin; de ‘survival of the fittest’, diegene die het beste is voorbereid op verandering die zal zich het makkelijkste staande houden.

Actielijst:

  • Prik jaarlijks een vast moment om de markt en jouw functie te evalueren.
  • Plan je volgende stap in je loopbaan, naar boven, naar beneden of opzij
  • Zoek een (loopbaan) coach die je helpt om je doelen te behalen.

Nogmaals ‘Survival of the fittest’, wie zich op het juiste moment het beste aanpast zal het langste in stand blijven.

Welke actie ga jij ondernemen?

Mocht je hierop willen reageren dan nodig ik je daar van harte voor uit.
Marlies van Venrooij

 

 

Er is geen reactiemogelijkheid

Wie is er niet bang voor een afwijzing?

Marlies van Venrooij : oktober 25, 2011 10:16 pm : Ontslag

‘Ik ben bang voor een afwijzing’. Misschien zeg je dit wel eens hardop tegen jezelf of schiet het door je hoofd, als je weer een sollicitatiebrief schrijft. Wat doet deze gedachte met je en wat voor invloed heeft het op wat jij wel of niet gaat ondernemen? Misschien weerhoudt het je om ook werkelijk een brief te schrijven of misschien doe je juist te veel je best, zodat je niet meer jezelf bent.

Misschien zeg je niet ‘Ik ben bang voor een afwijzing’, maar gebruik je andere zinnen die je gedrag beïnvloeden. Bijvoorbeeld ‘Ik heb niet voldoende opleiding, dus ik zal wel nergens worden aangenomen’ of ‘Ik ben te oud en te duur voor een nieuwe werkgever’. Deze zinnen geven je de boodschap dat je ondanks je jarenlange werkervaring en je kwaliteiten toch wel zal worden afgewezen op leeftijd of opleiding. Kijk welke zinnen jij in je hoofd formuleert en hoe deze van invloed zijn op je gedrag. Weerhouden deze zinnen je ergens van of stimuleren deze zinnen je juist.

Afgewezen worden, falen, mislukken, daar zit je niet op te wachten en vooral niet als je in een kwetsbare positie zit zoals bij een gedwongen ontslag. Om iets te bereiken zul je toch actie moeten ondernemen en ja dit kan ook op een ‘mislukking of een afwijzing’ uitlopen. Zie het niet als een persoonlijk falen. Je faalt alleen als jij stopt met het ondernemen van acties om een nieuwe baan te vinden. Leer van je afwijzingen, kijk en bespreek wat je een volgende keer anders kan doen. Kleine veranderingen in je cv of in je sollicitatiebrief kunnen al veel verschil maken. Blijf je sollicitatievaardigheden verbeteren en uitbreiden. Leer hoe je je beter kan presenteren tijdens een sollicitatiegesprek of in een sollicitatiebrief. En soms….  soms is er gewoon een betere kandidaat en dan is die ene baan nu nog niet voor jou.

Als je wilt reageren op dit blog, dan nodig ik je van harte uit.

Marlies van Venrooij

 

 

 

Er is geen reactiemogelijkheid
« Page 1, 2, 3»