EK = als solliciteren

De uitschakeling van Nederland in dit EK is een teleurstelling voor velen en niet in de laatste plaats voor ‘onze jongens’. Ze hebben er hard voor gewerkt, ze zijn door alle kwalificatierondes heen gekomen, ze hadden de juiste papieren om die cup te scoren. Velen hadden er vertrouwen in.
Twee jaar geleden waren ze ook al zeer dicht bij de cup gekomen. Deze keer hadden ze het gevoel ‘nu gaat het ECHT lukken’.

En toch… komen ze niet als beste uit de bus.

Zo kan het ook gaan tijdens het solliciteren. Je hebt de juiste papieren. Je hebt een goede brief geschreven met een goed CV. Je was uitgenodigd voor een eerste gesprek en dat liep goed. Je hebt een uitnodiging voor een tweede gesprek. Je was al eerder zo ver in een sollicitatieprocedure gekomen en dit keer had je het gevoel ‘nu gaat het ECHT lukken’.

En toch… kom je niet als beste uit de bus.

Tijdens een EK zijn alle ogen op het Nederlands elftal gericht. Een overwinning van Nederland is van groot sociaal en economisch belang. Een overwinning zal bijdragen aan het levensgeluk van vele Nederlanders. Een overwinning zal bijdragen aan een verhoogde omzet in detailhandel en horeca.

Tijdens het solliciteren zullen de ogen van mensen in je directe omgeving op je gericht zijn. Als je wordt aangenomen (wint) dan zal dit voor jou ook van sociaal en economisch belang zijn. Als je wordt aangenomen dan zal dit bijdragen aan jouw levensgeluk. Als je wordt aangenomen krijg je misschien een hoger salaris, waardoor je meer bestedingsruimte krijgt.

Zijn er eigenlijk wel verschillen tussen solliciteren en het meedoen aan een EK? Zeker wel. Naast dat solliciteren niet plaats vindt op een grasmat, je vaak binnen de landsgrenzen blijft en je fysiek iets minder in vorm hoeft te zijn, is het grote verschil dat de mannen in het Nederlands elftal jaar in jaar uit, dag in dag uit bezig zijn om hun vaardigheden te verbeteren, terwijl jij misschien één keer in de 5 of 20 jaar weer eens vrijwillig of verplicht gaat solliciteren.

Solliciteren is ook een vaardigheid waar je door oefening beter in kan worden. Zorg voor de juiste mensen om je heen die jou daarbij kunnen helpen. Weet oefening baart kunst, echter het is helaas nog geen garantie dat je met de cup naar huis gaat.

Prettige wedstrijd!

Marlies van Venrooij
www.ontslagwelkekeuzemaakjij.nl

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Blog, Ontslag, Solliciteren, Tips&Tricks met de tags , , . Bookmark de permalink.