Reorganisatie? Kom in actie!

Wordt er in het bedrijf waar jij werkzaam bent een reorganisatie aangekondigd dan kan je twee dingen doen.

Afwachten  OF…   In actie komen

Afwachten lijkt logisch, omdat er nog geen enkele zekerheid dat het ook op jou betrekking zal hebben. Toch adviseer ik je om in actie te komen. De vraag is ‘waarom zou je in actie komen als je nu nog een baan hebt?’

Ook al is er nu nog geen sprake dat je functie komt te vervallen dan nog zijn er zeker wel zaken die op jou effect zullen hebben. Tijdens en na een reorganisatie zal niet alles bij hetzelfde blijven. Functies komen te vervallen en functies zullen wijzigen, collega’s zullen weg gaan en/of weg moeten. Teams vallen uiteen of afdelingen worden opgeheven.  Dus naast dat jou functie kan komen te vervallen zullen er ook in de organisatie dingen veranderen die op jou van invloed kunnen zijn.

Wat zou je nu al kunnen doen?

  • Evalueer de functie die je nu hebt:
    wat trekt je daarin aan en wat vindt je minder leuk
  • Evalueer de organisatie waar je nu voor werkt:
    wat vindt je daarin prettig en wat is minder leuk
  • Verbeter je cv of start met het maken hiervan
  • Kijk goed naar je kwaliteiten en start met het opstellen van je STAR (zie boek ‘Ontslag! Welke Keuze Maak jij?)

Ik geef je dit advies niet omdat ik denk dat je nu naar een andere baan moet gaan zoeken, maar omdat je op dit moment nog redelijk relaxed in je werk zit. Er is nog weinig vuil aan de lucht. Je kan nu nog ontspannen en objectief naar je loopbaan, je wensen en jezelf kijken.

Als je functie dan ook werkelijk komt te vervallen dan heb jij al een deel van je voorbereidingen getroffen, dit geeft je een voorsprong.

In een stress situatie is het minder makkelijk om objectief naar de arbeidsmarkt te kijken en staat er meer druk op je. Bereid je dus nu al voor.

Dank je wel voor het lezen en ik zie graag je reactie.

Marlies van Venrooij

 

Dit bericht is geplaatst in Blog, Ontslag, Reorganisatie, Solliciteren, Tips&Tricks. Bookmark de permalink.